MST távmenedzseléses hídmérleg kiépítés
[Termék azonosító: 0000173]

MST távmenedzseléses hídmérleg kiépítésKérjen ajánlatot!
 

 
Ellenőrző kód
 
MST távmenedzseléses hídmérleg kiépítés

Műszaki tulajdonságok:

Cégünk által gyártott mérleg univerzális, platója sík, telepíthető kiemelten, a rá- és lehajtáshoz rámpával, vagy a közkedveltebb módon környezeti szinthez süllyesztve sekély (0.7) aknába. A mérleg teljesen elektronikus, mechanika nélküli, a digitális kijelzésű. A mérleg méréshatára általában 60t, osztása szabvány szerint 20 kg-os, de ahhoz díjtalanul kínáljuk a változó lépést, mellyel 30 t-ig 10 kg-os a lépés. A mérleg 18x3m -es, vagy 20x3m -es (de ennél kisebb platóméretek is elérhetőek, melyek a lenti táblázatban megtalálhatóak).

  • A híd hegesztett és csavarozott, melynél fémtiszta alapra két rétegű alapozót követően kopásálló fedőfesték kerül felvitelre.
  • A hídszerkezetet alátámasztó, elektronikus cellák darabonként 30 t terhelhetőségű, IP 68 védettségű cellák, KELI ZSFY (alap), vagy opcionális, prémium kategóriásak, HBM C16 típusúak. Természetesen ettől eltérő típusú mérőcellákat is tudunk alkalmazni.
  • A cellák jelét IP 65 védettségű dobozban közösítjük, ahonnan egy kábelen halad a mérlegházba. Itt egy digitális mérlegkiértékelő főegység dolgozza fel az analóg jelet és jeleníti meg az aktuális tömeget.
  • A kijelző, MS01 egy gombnyomással tárázható és nullázható, pl. csapadékos idő esetén a hídon lévő eső, hó súlya kinullázható, ill. a szállító jármű üres állapotban tárázható és a rakomány nettó súlya jelenik meg ezt követően a második mérésnél a kijelzőn. Természetesen ezen típustól eltérő kiértékelő (kijelző) is használható, mely típus cégünk EU-Típusvizsgálati tanúsítványában szerepel (TAC).
Típus Méréshatár
MST hídmérleg (járműmérleg, kamionmérleg) 30 t; 40 t, 50 t, 60 t
Osztásérték 30 t-ig:10 kg; 40 t-tól: 20 kg
Platóméret Süllyesztett, vagy kiemelt, 8-20 m-ig 

MST-EH: 10 m hosszúságig 4 cellás, 12 – 20 m –ig terjedően 6 cellás kivitelben sík platós teherfelvevővel.
Kivitel lehet süllyesztett, vagy kiemelt (rámpás), bár a magasabb platómagasság miatt javasolt inkább az aknás telepítés (főleg a 480 mm -es platómagasságú mérlegé).
Plató magasság: 370, vagy 480 mm.

MST-AH: 7m hosszúságig 4 cellás, 8 – 14 m –ig 6 cellás, 18 – 20 m –ig 8 cellás. Sík platós teherfelvevő.
Kivitel lehet süllyesztett, vagy kiemelt (rámpás).
Plató magassága: 310, vagy 320 mm.

MST távmenedzseléses hídmérleg kiépítés:

MST távmenedzseléses hídmérleg kiépítésről akkor beszélünk, ha a mérleg menedzselése (mérleg forgalmának irányítása) az MST (saját) fejlesztésű portaprogramból valósul meg. Ezen kiépítésnél, a hagyományos számítógép (asztali gép, vagy laptop) futtatja a portaprogramot, melyen lévő virtuális gombok segítségével tudjuk a másodkijelzőket (esetenként P/Z lámpákat) vezérelni, a másik monitoron (kameraképek jelét feldolgozó videó rögzítőre kapcsolt másik monitoron) látható kameraképek alapján.

MST forgalomirányítós portaprogram, osztott kameraképekkel

Ezen kiépítést leginkább akkor szokták kérni ügyfeleink, ha a mérlegház messze van a mérlegtől, vagy olyan az elhelyezkedése, hogy nincs rálátás a mérlegre. Amennyiben nincs rálátás a mérlegre, a kamerás installációt mindenképp ki kell építeni a hitelesíthetőség miatt is. Azonban egyre gyakoribb igény a számítógépről történő menedzselhetőség, forgalomirányítás olyan helyeken is, ahol a mérlegház a mérleg mellett található, azonban a nagy forgalom miatt indokolt az, hogy a mérleg kezelőjének ne kelljen felállni a székből a jármű, illetve annak vezetőjének irányításához. A programból történő irányítás általában forgalomirányítós, MST típusú másodkijelzők segítségével valósul meg, de megvalósulhat P/Z (piros/zöld) lámpák által is.

MST forgalomirányítós másodkijelző, futtatott szöveggel (portaprogram által vezérelt)

A távmenedzseléshez szükséges valamilyen adatátvitel, mely által a mérleg mellett elhelyezett szerelvény dobozban (lemezszekrényben) található, berendezések, közösített, IP alapú jelének továbbítását jelenti. Ezen jelet továbbítjuk azon épületbe, ahonnan a mérleg vezérlése történik. Ezt leginkább irányított WIFI átjátszással szoktuk megvalósítani, de egyedi igényekhez is tudunk alkalmazkodni, úgy, mint pl. optikai átvitel. WIFI átjátszás esetén, a mérleg mellé elhelyezünk egy oszlopot, melynek az aljára rögzítjük a lemezszekrényt, a tetejére pedig a WIFI átjátszót. Az átjátszó vevő egysége általában az épület homlokzatára (homlokzati konzolra), vagy külön igény esetén tető konzolra kerül elhelyezésre.

MST termófűtéses lemezszekrény, WIFI átjátszóval

Akár aknás, akár kiemelt (rámpás) telepítésről legyen szó, hasznos dolog a T szegély gumi, mely megvédi a mérleget a behulló (főleg abroncsról bepotyogó) szennyeződésektől, ezáltal ritkábban szükséges a szerelő lemezeket lecsavarozni a szennyeződéseket eltávolítani.

T szegély gumi védelem

MST távmenedzseléses hídmérleg kiépítéshez ajánlott opciók és kiegészítők:

MST távmenedzseléses hídmérleg kiépítés videós referenciák:

 Jászkisér

 Achau (Leier, Ausztria)