MST tömegellenőrző adatgyűjtő szoftver
[Termék azonosító: 6267]

MST tömegellenőrző adatgyűjtő szoftverKérjen ajánlatot!
 

 
Ellenőrző kód
 
MST tömegellenőrző adatgyűjtő szoftver

Tömegellenőrző, tömeg rögzítő rendszer.

A kínált mérlegek rendelkeznek soros kommunikációs lehetőséggel, melyhez csatlakoztatható az a cégünk által gyártott adatgyűjtő elektronika (PM-09), mely a tömeg adat gyűjtési rendszerükhöz alkalmas lehet, illetve ahhoz tudjuk igény szerint alakítani. Ennek ethernet kimenete bekábelezhető egy irodai számítógépre, ahová a PM-09 – bekapcsolt PC esetén – továbbítja a gyűjtött tömegadatokat. 

A vizsgálható termékek fajtája - melynek tömegét el tudja menteni  az elektronika – gyakorlatilag korlátlan, de a 10 db alatti típus előnye, hogy a numerikus billentyűzeten egy gomb nyomással kiválasztható a termék típusa és rögzíthető hozzá a mért tömeg. Természetesen lehet a működés folyamatot konfigurálni: pl. egy bizonyos áru ráhelyezése és annak azonosító sorszámának megnyomása (pl. 5-ös) esetén az elektronika rákérdezhet, hogy tényleg a „ 0,25 kg-os pogácsa?”. Ezt esetlegesen egy enter gombbal érvényesíteni is lehet, hogy mentésre kerüljön. Természetesen automatikus tömeg rögzítés is lehetséges. Ebben az esetben, ha a platóra helyezett áru tömege stabil lett, azt a PM-09 elmenti.                            

Az elektronika előnye, hogy IP65 védettségű, saját memóriával rendelkezik, így nem szükséges, hogy az irodai PC be legyen kapcsolva, ill. annak meghibásodása, kábel hiba esetén sem vesznek el az adatok.                           

A gyűjtött tömegadatok dátum, időpont szerint mentésre kerülnek, azoknak a letöltése az irodai számítógépre az oda való bekábelezés esetén lehetséges. 

A rendszer alkotóelemei:

  • A PM-09 terminál,
  • PC program,
  • MST, vagy CAS mérleg.

        
Kiváltható a PM-09, ha a mérleg (ek) mellé vagy annak közelében egy számítógép van telepítve a tömeg adatokat kezelő szoftverrel. Ez esetben több mérleg soros porton „érkező” tömeg adatát közvetlenül a PC soros bemenetre lehet vezetni.

A szükséges számítógép lehet egy az irodában lévő központi gép is, ez esetben a mérleg(ek) – RS 485-re átalakított – tömeg adatát, ha azok be vannak kábelezve az irodába, akkor közvetlenül lehet a programnak „küldeni”. A PC-nél vissza kell alakítani a jelet RS 232-re. Ebben az esetben a szükséges átalakító még a rendszerhez hozzáadódik. Ha közel van a számítógép, akkor nem szükséges a jel átalakítás.
   
A leírt kiépítés egy elképzelt működés, igény szerint tudjuk alakítani előzetes egyeztetést követően.