MST kezelő nélküli hídmérleg kiépítés
[Termék azonosító: 1898]

MST kezelő nélküli hídmérleg kiépítésKérjen ajánlatot!
 

 
Ellenőrző kód
 
MST kezelő nélküli hídmérleg kiépítés

Használható MST hídmérlegek:

MST kezelő nélküli hídmérleg kiépítés:

MST kezelő nélküli hídmérleg kiépítés hasonló az MST mérlegház nélküli kiépítéshez, hiszen mindkét esetben a mérleget használó sofőrök közreműködésével zajlik a mérlegelés, viszont a kezelő nélküli kiépítés nagyob forgalmú felhasználási helyekre optimalizált. Ezen kiépítésnél a mérlegelés minden esetben jármű azonosítással indul, melynek hatására a sofőr (jármű) beazonosításra kerül, illetve a mérleget automatikusan nullázzuk.

az azonosítás lehet RF ID kártya alapú (olyan helyekre ajánljuk, ahol külsős járművek azonosítása történik, nagy a járműforgalom, sokféle járművel).

MST portaprogram

vagy történhez RF ID nyomógombos egységgel, melyet kevés kármű típus (belsős sofőrök) esetén ajánlunk.

Vagy történhet rendszámfelismerő kamerák által (legnépszerűbb). A kemerákat elhelyezhetjük a mérleg közepénél lévő oszlopra, vagy a mérleg két végénél lévő oszlopra úgy, hogy azok az érkező forgalom felé néznek.

Ezt követően a sofőr ráhajt a mérlegre, melyről tájékoztatást kap a mérleg két végéhez telepített, színes, forgalomirányítós másodkijelzők segítségével.

MST színes, forgalomirányítós másodkijelző

Ezen a ponton általában kétféle kivitelt különböztetünk meg:

1.) Egyszerűbb esetben az irodai számítógépen előzetesen kiválasztja a telephelyvezető azon adatokat, amelyek a kezelőmentes méréssorozathoz hozzá kell, hogy rendelésre kerüljenek. Ezt általában mezőgazdaságban használják, amikor betakarításkor folyamatosan szállítanak be valamilyen terményt. Ilyenkor a mérleg mellé a szokásos 1 db lemezszekrény kerül elhelyezésre, általában 1 db irányított WIFI átjátszóval. Ebben az esetben nincs szükség a sofőrök részéről semmilyen beavatkozásra (nem is kell kiszállni a járműből mérlegelés folyamán).

2.) Bonyolultabb eset, amikor a kezelőmentes kiépítés folyamán a sofőröknek kell kiválasztaniuk mit hoztak, mit visznek, hová viszik. Ilyenkor általában két lemezszekrényt kell elhelyeznünk a mérleg mellett, mely szekrényekbe érintőképernyős PC és bónszalag nyomtató is elhelyezésre kerül. A bónszalag nyomtató hivatott a mérlegjegy nyomtatására. Ennél a kiépítésnél a sofőrnek ki kell szállnia, amikor a tömeg automatikusan rögzült felhajtás után (nyugvósúly hatására) és használnia kell a lemezszekrényban elhelyezett PC -t. Természetesen a kiépítés helyszínenként más és más. A PC, nyomtató... kerülhet egy, a mérleg mellett elhelyezett konténerbe, épületbe... melyet a Megrendelő biztosít. Vagy akár a lemezszekrényt "kioszk" kivitelűre is el tudjuk készíteni, amennyiben nem szeretné a Megrendelő, hogy a sofőrök kiszálljanak a járműből adatmegadáshoz, nyomtatvány elvételéhez. Ilyenkor természetesen a nyomtató papírkiadó nyílásának vízérzékenysége miatt, a Megrendelőnek kell a kioszk vízmentességéről gondoskodni, azaz tetőt kell kialakítani a kioszk megoldás fölé.

 

MST lemezszekrénybe épített terminál, blokknyomtató kezelő nélküli mérleg kiépítéshez

MST lemezszekrénybe épített terminál, blokknyomtató kezelő nélküli mérleg kiépítéshez

MST lemezszekrénybe épített terminál, blokknyomtató kezelő nélküli mérleg kiépítéshez

Lehetőség van a program átállítására hagyományos mérlgelési módra (ilyenkor úgy működik, mint az MST klasszikus hídmérleg kiépítés).Akár aknás, akár kiemelt (rámpás) telepítésről legyen szó, hasznos dolog a T szegély gumi, mely megvédi a mérleget a behulló (főleg abroncsról bepotyogó) szennyeződésektől, ezáltal ritkábban szükséges a szerelő lemezeket lecsavarozni a szennyeződéseket eltávolítani.

T szegély gumi védelem

MST kezelő nélküli hídmérleg kiépítéshez ajánlott opciók és kiegészítők:

MST kezelő nélküli hídmérleg kiépítés videós referencia:

 Beled, Tiszapüspöki