Jászkisér - MST hídmérlegek, távmenedzseléssel

Jászságban vagyunk, Jászberénytől mintegy 30km -re, Jászkiséren. Kovácsék, mint apa-fia, mezőgazdasági vállalkozás, telephelyfejlesztésük részeként 2019 -ben döntöttek úgy, hogy Cégünkkel kívánják hídmérleg beruházásukat megvalósíttatni.
A kiépítés tipikus példája a jövőbe tekintő hídmérleg megvalósítások egyikének. 20m -es platóhosszal, kamerarendszerrel, forgalomirányítós másodkijelzőkkel, WIFI átjátszással, kamerakép rögzítéssel, EKÁER és számlázó kiegészítő modulokkal ellátott portaprogram kiépítéssel.

A helyszínen Kovács Károlyt kérdeztük arról, hogy miért is szerettek volna ilyen kiépítést, illetve, hogy mik a tapasztalataik a 2020 év elején letelepített hídmérleggel kapcsolatosan?

"... ennek okán egyébként kamera is került telepítésre, kamerarendszer, ami elölről és hátulról is veszi a kamiont. Miután nagyobb a platóhossza a mérlegnek, kényelmesebben rá tud állni, kisebb az esélye annak, hogy hibás mérés történik.
Tulajdonképpen egy WIFI kapcsolatos megoldással oldottuk azt meg, hogy ne kelljen a meglévő aszfalt utat átvágni. A mérlegházon is van egy WIFI jelvevő. Az adó digitális úton továbbítja az adatokat a vevőhöz, illetve a telepített számítógéphez.
Extraként még kértünk egyébként számlázó programot, illetve EKÁER modult a mérleghez. Jelen esetben ilyen felszereltségre még nincs szükségünk, de a későbbiekben úgy gondoljuk, ha majd bővülünk, illetve szolgáltatás gyanánt is tudjuk hasznosítani esetleg ezt a mérleget, akkor jól jön majd, hogy már telepítéskor ezeket mind kértük, mert így volt a legköltséghatékonyabb. Egyelőre nagyon elégedettek vagyunk az eszközzel, igaz, éles bevetésben nem kellett még használni, mert ugyebár még az aratás, betakarítás előtt vagyunk, de például most egyéb betonozási munkák is zajlanak a telepen, és a mixer autókat már ezzel mértük le. Elégedettek vagyunk a szoftverrel is, nem tűnik bonyolultnak a használata, illetve van távoli segítség is, ha bármilyen kérdésünk felmerül, vagy bármilyen akadályba ütközünk, azt azonnal tudják orvosolni a Pécsi Mérlegstúdiótól. Reméljük, hogy a mérleg az idei évben nagy segítségünkre lesz, mert nem mindegy, hogy az ember tudja mennyit tárolt be a raktárba, vagy csak úgy érzésre, sejti azt... Illetve kitároláskor is nagyban megkönnyíti a munkát, hogy nem kell 2-3 km -el odébb bérmérlegelést folytatni, hanem helyben le tudjuk mérni a teherautók súlyát."

A Pécsi Mérlegstúdió Kft. egyre több helyszínen telepít ilyen és hasonló kamerarendszeres kiépítést, mely installációk megvalósítják a 21. század jármű mérlegelési igényeit! A teljesség igénye nélkül néhány helyszín, ahol  kamerarendszeres kiépítésünk található: Sárpilis, Jászkisér, Bakonyszombathely, Zsámbék, Biatorbágy, de a közeljövőben telepítünk hasonló kiépítést Ausztriában, a Leier ottani telephelyén is.