Achau - MST hídmérlegek, távmenedzsmenttel

2020 nyarán került sor Ausztriában, a LEIER térkőgyártó vállalat egyik telephelyén egy újabb távmenedzseléses hídmérleg telepítésére. Így már Pécs, Hajdúszoboszló, Győr LEIER telephelyeken felül Achauban is MST hídmérleg üzemel.

A mérleg teljes mértékben táv-menedzselhető. Azért volt a távmenedzselésre szükség, mert nincs közvetlen rálátás az irodából a mérlegre. Az irodában elhelyezésre került egy kamera kezelő egység egy monitorral,
melyen a kamera képek megjelenítésre kerülnek, mely képek, azaz folyamatos videó streem -ek alapján a kezelő a számítógépen futó portaprogramból, a forgalmat a másodkijelzők segítségével irányítani tudja.
A másodkijelzőkön német nyelven jelenik meg az állj felírat, illetve ebben az esetben piros a háttér, illetve, ha a mérlegelés megtörtént a mehet felírat, amikor is zöld a másodkijelzők háttere.
A másodkijelzőkön ezzel együtt a mért tömeg is látható. Sajnos a videón csak a háttérszínek láthatóak, mivel a felvételt készítő kamera nem tudott olyan képet rögzíteni, amit a valóságban látunk.
A mérleg mellé lemezszekrény került telepítésre, ahonnan, a megrendelőnk kérésére optikai kábelen megy át az IP alapú adat a megrendelő szerveréhez. Ezt természetesen helyettesíthetjük az elterjedtebb WIFI átjátszós megoldással.
Ehhez hasonló, vagy akár klasszikusnak mondható kiépítésekkel is állunk ügyfeleink rendelkezésére!


Ahogy a videón látható a mérleg tanúsítást, kalibrálását is elvégeztük, ahogy időszakos hitelesítéseket, illetve azt megelőző felülvizsgálatokat is végzünk meglévő mérlegek esetén, a 2 évente esedékes időszakos hitelesítések alkalmával.