Széchenyi 2020

GINOP-8.3.5-18/B

  • Adós neve:
    Pécsi Mérlegstúdió Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
  • A hitelprogram finanszírozás tartalmának rövid bemutatása:
    Vállaltunk a támogatott hitellel anyag- és árubeszerzéseit valamint bér- és járulékainak finanszírozását tudja megoldani.
  • A hitelprogram azonosító jele:
    GINOP-8.3.5-18/B azonosító jelű Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú hitelprogram.

GINOP-1.2.8-20-2020-00461

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül elnyert európai uniós támogatás segítségével a „A Pécsi Mérlegstúdió Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztése” című projekt keretében a Pécsi Mérlegstúdió Kft.eszközbeszerzést valósított meg. A támogatás mértéke 28,98 millió Ft, amely Európai Uniós és hazai támogatásból valósult meg.

Projekt kódszáma: GINOP-1.2.8-20-2020-00461
Projekt címe: A Pécsi Mérlegstúdió Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztése
Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2021.03.31
Elnyert támogatás összege: 28.976.948,- Ft
Támogatás intenzitása: 70%

Projekt bemutatása
A Nemzetgazdasági Minisztériumnak köszönhetően, a projekt keretén belül a megítélt támogatás összegéből beszerzett eszközök révén a termelékenység növelése és technológiai megújulás vált elérhetővé a Pécsi Mérlegstúdió számára.

A projekt keretében az alábbi eszközök kerültek beszerzésre:
1 db VALLOY BIZPRESS 13R digitális ipari címkenyomtató gép
1 db VALLOYDUOBLADE SX digitális címkefiniser

Célunk, hogy a piacon továbbra is megbízható, vezető szerepet töltsünk be és ennek megfelelően állományi létszámunkat, szakemberi állámonyunkat meg tudjuk tartani.A beruházás saját telephelyükön valósul meg, az üzemeltetéshez szükséges operátori, mérnöki és nyomdász végzettségű szakembereink jelenleg is rendelkezésünkre állnak a cég saját humán állományán belül.

A projekt hatására piaci szerepünk megerősödése várható a szektorban, hiszen immár a nagy tételű megrendeléseket és a kis sorozatokat is ki tudjuk elégíteni rövid átállási időkkel.


Napelemes rendszer kialakítása a Pécsi Mérlegstúdió Kft. -nél

Kedvezményezett neve: PÉCSI MÉRLEGSTÚDIÓ KFT.
Projekt megnevezése: Napelemes rendszer kialakítása a Pécsi Mérlegstúdió Kft-nél
Projekt azonosítószáma: GINOP-4.1.4-19-2019-00030
Vissza nem térítendő támogatás összege: 6 738 380,- Ft
A finanszírozás típusa: Vissza nem térítendő támogatás
A támogatás mértéke: 55 %
A projekt befejezésének dátuma: 2020.10.06.

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL MEGVALÓSULÓ ENERGETIKAI FEJLESZTÉS A PÉCSI MÉRLEGSTÚDIÓ KFT-NÉL
A PÉCSI MÉRLEGSTÚDIÓ KFT. energetikai fejlesztésre több mint 6 millió forintos európai uniós támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat az elszámolható költségek 55%-át finanszírozta.
A projekt megvalósítási helyszíne a Pécsi Mérlegstúdió Kft. székhelye, a 7631 Pécs, Megyeri út 67., hrsz. 19208/4 alatti ingatlanunk. A projekt keretében napelemes rendszer elhelyezése valósult meg a központi épület tetőszerkezetén. A fejlesztés során 59,94 kWp névleges teljesítménnyel rendelkező napelemes rendszer telepítése valósult meg. A napelemes rendszer 2 db inverterből áll, 148 db Jolywood 405 Wp-es napelem panel csatlakozik két Fronius Eco 25kVA inverterre.
A fejlesztés elsődleges célja a primer energiafelhasználást és az üvegházhatást okozó gázok kibocsátott mennyiségének csökkentése volt. További fontos célkitűzés volt a vállalkozás energiabiztonságának a jövőbeni biztosítása és a költséghatékonyság növelése. A projekt keretében a fejlesztések által elért primer energia-megtakarítás 356,04 GJ/év, megújuló energiaforrásból előállított energiamennyiség 237,36 GJ/év, továbbá 49,60 t CO2 üvegházhatást okozó gázkibocsátás csökkenést érünk el a fejlesztéssel.

GINOP-2.1.8-17-2017-00002

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül elnyert európai uniós támogatás segítségével az „Adaptív technológiai innováció eszközbeszerzéssel a Pécsi Mérlegstúdió Kft.-nél” című projekt keretében a PÉCSI MÉRLEGSTÚDIÓ KFT. a vállalkozás fejlesztése céljából eszközbeszerzést valósított meg. A támogatás mértéke több mint 11 millió Ft, amely Európai Uniós és hazai támogatásból valósult meg.

Projekt kódszáma: GINOP-2.1.8-17-2017-00002
Projekt címe: Adaptív technológiai innováció eszközbeszerzéssel a Pécsi Mérlegstúdió Kft.-nél
Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2018.09.30.
Elnyert támogatás összege: 11 426 700 Ft
Támogatás intenzitása: 45.78 %

A Nemzetgazdasági Minisztériumnak köszönhetően, a projekt keretén belül a megítélt támogatási összegből beszerzett innovatív eszközök révén hatékonyabb gyártási folyamatok kialakítása valósult meg.

A Projekt keretében az alábbi eszközök kerültek beszerzésre:
1 db JURMET LANGER-d címke megfigyelő és feltekercselő 
1 db FLEXO KLISÉTISZTÍTÓ BERENDEZÉS LCO 45

A beszerzett JURMET LANGER-d címke megfigyelő és feltekercselő eszközzel célunk volt, hogy a hazánkban jelenleg kevés gyártó által támogatott IML címkézés piacára nyissunk címkézési üzletágunkkal. A beszerzett eszköz teljesen automata, címke és hosszszámlálóval rendelkezik, így azonos tekercshosszok kivitelezésére alkalmas. Automata feszességállítója sztenderd feszességű tekercseket biztosít, ami lehetővé teszi számunkra, hogy magas precízitású csomagolóberendezéseket alkalmazó vevőkhöz is eljussunk.

A FLEXO klisétisztító segítségével eddig a nyomdagép kezelő által teljesen manuális módon végzett munkafolyamat automatizálásra kerül, amely már önmagában is hatékonyság növekedést okoz, azonban a mosófolyadék is újrahasznosíthatóvá válik, valamint a precíz és kíméletes gépi tisztításnak köszönhetően a klisélemezek élettartama is sokszorosára emelkedik. A klisélemezek cseréje miatti átállási idő is minimálisra csökken, így szinte napi részletezettséggel lebontott gyártási ütemtervet is tudunk biztosítani megrendelőinknek. A klisélemez alkalmazása a hagyományos nyomatok esetében és az IML típusú munkáink során is alkalmazható, tehát nyomdánk teljes szortimentjének legyártásában hozzáadott értéket jelent.

A fejlesztés célja volt a cég eszközparkjának bővítése, versenyképességének növekedése, valamint a hatékonyabb gyártási folyamatok kialakítása a piaci igények minél szélesebb körben való kiszolgálása érdekében.

A projekt megvalósítási időszaka 2018 júniusától 2018. szeptemberig tartott. A támogatás során elnyert összegből a támogatási kérelemben megnevezett eszközök kerültek beszerzésre.


GINOP-1.2.1-15-2015-00435

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében a Pécsi Mérlegstúdió Kft. közel 165,8 millió forint összköltségben vásárolt termelőeszközt, amihez több mint 82 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt eredményeképp a vállalkozás eszközparkja bővült, hátterének stabilitása növekedett.

Projekt kódszáma: GINOP-1.2.1-15-2015-00435
Elnyert támogatás összege: 82 918 620 Ft
Projekt címe: A Pécsi Mérlegstúdió Kft. termelési kapacitásának bővítése eszközbeszerzéssel
Támogatás mértéke: 50%
Projekt befejezési dátuma: 2016.11.15.

A fejlesztés célja a cég nyomdaüzemi részlegének eszközparkjának bővítése volt, a hatékonyabb gyártási folyamatok kialakítása, valamint a piaci igények minél szélesebb körben való kiszolgálása érdekében.

GINOP-1.2.1-15 pályázat keretében több mint 82 millió forint európai uniós támogatás segítségével a Pécsi mérlegstúdió kft. 1 db COMBAT M4 370 8K FLEXO címke és tekercs nyomdagépet szerzett be, mellyel az eddigieknél még magasabb műszaki színvonalon és rövidebb határidővel képes Ügyfelei igényeit kiszolgálni.

Az új gép beszerzésével lehetőség nyílik olyan, az üzem eddigi termelési színvonalánál magasabb feldolgozottsági szintű termékeket, termékcsoportokat, összetett kivitelezésű formátumokat kínálatukba állítani, amelyek nyomdai legyártása különleges formákat, hordozóanyagot, a hordozó 4 színnel + 1-2 direkt színnel történő megnyomását, fóliázását, lakkozását, többszöri riccelését (hajtását), lehúzhatóságát-visszaragaszthatóságát, lapozhatóságát, vagy egymással szemben két ragasztott oldalon történő megnyomását igényli.

Fotó a berendezésről.