MST-EH hídmérleg
[Termék azonosító: 5207]

MST-EH hídmérlegKérjen ajánlatot!
 

Ajánlatkérés MST-EH hídmérleg [5207] termékre

 
+
Ellenőrző kód
 
MST-EH hídmérleg
Típus Méréshatár
MST-EH - erősített hídmérleg (járműmérleg, kamionmérleg) 30 t; 40 t, 50 t, 60 t
Osztásérték 30 t-ig:10 kg; 40 t-tól: 20 kg
Platóméret Süllyesztett, vagy kiemelt, 8-20 m-ig 

10 m hosszúságig 4 cellás, 12 – 20 m –ig terjedően 6 cellás kivitelben sík platós teherfelvevővel. 
Kivitel lehet süllyesztett, vagy kiemelt (rámpás).
Plató magasság: 480 mm.

A hídmérleg (járműmérleg, kamionmérleg) akár aknában, akár kiemelten (rámpákkal) is telepíthető. A betonozási munkálatokat a Cégünk vállalja a hídmérleg gyártásán, telepítésén, hitelesítésén felül. Amennyiben a megrendelő szeretné a betonozási munkálatot kivitelezni, ahhoz műszaki dokumentációt biztosítunk!

A hasznos járófelület szélessége 3 m. Leggyakrabban gyártott, leginkább preferált hídmérleg típus. 18 m -es kivitel esetén 6 cellával készül, így költséghatékony, viszont 480 mm -es platószint magasságának köszönhetően, robosztus, erős hídmérleg. Leginkább aknába javasoljuk, de kiemelten (fel -és lehajtó rámpákkal) is telepíthető. Utóbbi esetben egy 18 m -es híd esetén 6-6 m rámpa hosszal, illetve 14-15 m -es rámpák előtti, illetve utáni fel, illetve le hajtási egyenes útszakasszal kell számolni, átlagosan nyerges szerelvények fel, illetve lehajtása esetén (gépjárműtől függően ez a távolság lehet több, illetve kevesebb is). Kiemelt telepítés esetén tehát szükséges kb. 15*2 (egyenes szakaszok) + 6*2 (rámpák) + 18 (mérleg híd) = 60 m egyenesen autózható szakasz a korrekt megközelítéshez.

Aknás hídmérleg (járműmérleg, kamionmérleg) telepítés esetén egyre divatosabb a ráhajtást szabályozó oszlopok telepítése:

Ráhajtást szabályozó oszlop

A ráhajtást szabályozó oszlopok kivédik azt a jelenséget, hogy a soffőr ráhúzza valamelyik kereket a beton koszorúra, meghamisítva ezzel a mérést. Ezen oszlopok telepítése esetén azonban gondolni kell arra, hogy az egyenesen történő fel -és lehajtást biztosítani kell (szükséges egyenes útszakasz a mérleg előtt és után), ellenben az oszlopok nélküli telepítéssel, mely esetben a jármű akár oldal irányból (srégan) is ráhajthat a mérleghídra.

A mérleget kb. 1 hetes betonozási munkálatokat, illetve 2 hét kötési időt követeőn szállítjuk. A telepítés, illetve hitelesítést 2-3 nap.

Hídmérleg (járműmérleg, kamionmérleg) ajánlott opciók és kiegészítők:

 

Hídmérleg (járműmérleg, kamionmérleg) műszaki tulajdonságok:

  • A híd hegesztett és csavarozott, melynél fémtiszta alapra két rétegű alapozót követően kopásálló fedőfesték kerül felvitelre. 
  • A hídszerkezetet alátámasztó  elektronikus cellák darabonként 30 t terhelhetőségű, IP 68 védettségűek.
  • A cellák jelét IP 67 védettségű dobozban közösítjük, ahonnan egy kábelen halad a mérlegházba. Itt egy digitális mérlegkiértékelő főegység dolgozza fel az analóg jelet és jeleníti meg az aktuális tömeget.
  • A kijelző egy gombnyomással tárázható és nullázható, pl. csapadékos idő esetén a hídon lévő eső, hó súlya kinullázható, ill. a szállító jármű üres állapotban tárázható és a rakomány nettó súlya jelenik meg ezt követően a második mérésnél a kijelzőn.