GINOP-2.1.8-17-2017-00002

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül elnyert európai uniós támogatás segítségével az „Adaptív technológiai innováció eszközbeszerzéssel a Pécsi Mérlegstúdió Kft.-nél” című projekt keretében a PÉCSI MÉRLEGSTÚDIÓ KFT. a vállalkozás fejlesztése céljából eszközbeszerzést valósított meg. A támogatás mértéke több mint 11 millió Ft, amely Európai Uniós és hazai támogatásból valósult meg.

Projekt kódszáma: GINOP-2.1.8-17-2017-00002
Projekt címe: Adaptív technológiai innováció eszközbeszerzéssel a Pécsi Mérlegstúdió Kft.-nél
Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2018.09.30.
Elnyert támogatás összege: 11 426 700 Ft
Támogatás intenzitása: 45.78 %

A Nemzetgazdasági Minisztériumnak köszönhetően, a projekt keretén belül a megítélt támogatási összegből beszerzett innovatív eszközök révén hatékonyabb gyártási folyamatok kialakítása valósult meg.

A Projekt keretében az alábbi eszközök kerültek beszerzésre:
1 db JURMET LANGER-d címke megfigyelő és feltekercselő
1 db FLEXO KLISÉTISZTÍTÓ BERENDEZÉS LCO 45

A beszerzett JURMET LANGER-d címke megfigyelő és feltekercselő eszközzel célunk volt, hogy a hazánkban jelenleg kevés gyártó által támogatott IML címkézés piacára nyissunk címkézési üzletágunkkal. A beszerzett eszköz teljesen automata, címke és hosszszámlálóval rendelkezik, így azonos tekercshosszok kivitelezésére alkalmas. Automata feszességállítója sztenderd feszességű tekercseket biztosít, ami lehetővé teszi számunkra, hogy magas precízitású csomagolóberendezéseket alkalmazó vevőkhöz is eljussunk.

A FLEXO klisétisztító segítségével eddig a nyomdagép kezelő által teljesen manuális módon végzett munkafolyamat automatizálásra kerül, amely már önmagában is hatékonyság növekedést okoz, azonban a mosófolyadék is újrahasznosíthatóvá válik, valamint a precíz és kíméletes gépi tisztításnak köszönhetően a klisélemezek élettartama is sokszorosára emelkedik. A klisélemezek cseréje miatti átállási idő is minimálisra csökken, így szinte napi részletezettséggel lebontott gyártási ütemtervet is tudunk biztosítani megrendelőinknek. A klisélemez alkalmazása a hagyományos nyomatok esetében és az IML típusú munkáink során is alkalmazható, tehát nyomdánk teljes szortimentjének legyártásában hozzáadott értéket jelent.

A fejlesztés célja volt a cég eszközparkjának bővítése, versenyképességének növekedése, valamint a hatékonyabb gyártási folyamatok kialakítása a piaci igények minél szélesebb körben való kiszolgálása érdekében.

A projekt megvalósítási időszaka 2018 júniusától 2018. szeptemberig tartott. A támogatás során elnyert összegből a támogatási kérelemben megnevezett eszközök kerültek beszerzésre.

 

GINOP-2.1.8-17-2017-00002

2018. szeptember 28.